top of page

​                                              Dit waren onze eerste Nizinny's

                                    rechts Reu Gismo Pekma (1988) links Teef Babie Lato Kamal (1990)

                                                           De stamouders van de kennel PON PIEKARZ                    

                                            

 

 

                                                Hoe de kennel "Pon Piekarz" ontstond

Na dat we na 13 jaar onze Chow Chow hadden moetenlaten inslapen, wilden we na een half jaar toch weer een trouwe viervoeter.

Maar wat voor soort? dat wisten we nog niet, Dus naar een jongehonden dag van de plaatselijke Kynologen Club.

De voorzitter hiervan maakte ons attent op een ingeschreven Nizinny (in die tijd een weinig voorkomend ras), na wat informatie van de eigenaar te hebben ontvangen, hebben we dezelfde avond nog gebeld met de pup bemiddeling van de rasvereniging.

Hier kregen we te horen dat de wachtlijst 8 tot 10 maanden was,maar we hebben ons toch op de wachtlijst laten zetten.

Na een maand kregen we bezoek van een kennis (Jurek) uit Polen, Bij een vraag waar Chico (De Chow Chow) was, vertelden we dat we hem hadden moeten laten inslapen, maar dat we op een wachtlijst stonden voor een Nizinny .

Hij stelde voor om zijn oom, die voorzitter was van de Kyn.Club uit Wroclaw, eens te laten zoeken in Polen. (daar de Nizinny een Pools ras is). Wij stemden hiermee in. Na twee maanden kregen we een telefoontje dat er een nestje lag in Lodz, Een reis van heen en terug zo'n 400 km van uit Wroclaw,hij vroeg of hij de oom DM 30,00 kon geven voor de benzine, wij stemden daar natuurlijk mee in.Na drie dagen een berichtje, er was een nestje van vier pups, Maar volgens de oom niet echt mooie.

Wij weer wachten,tot drie weken daarna, weer een telefoontje uit Polen, er lag een nest van zes weken in Poznan, dit is 350 km (heen en terug) van Wroclaw, oom weer op pad.

De volgende dag 's avonds een goed bericht, hij had een mooie reu uitgezocht en na wat extra DM voor de nest keuze kwam hij in Wroclaw.Daar de uitvoer in die dagen niet zo makkelijk was, konden wij hem bij Jurek na 3 weken ophalen . (Toen waren de papieren pas klaar). wij naar Wroclaw,Tot de grens overgang Helmstedt ging alles goed. Maar daar was het een probleem om in de DDR te komen,wachttijd 4 uur.(toen was er nog het communisme in de DDR enPolen) eindelijk door de DDR naar de overgang Forst /Polen, wachttijd 3.30 uur.Eindelijk konden we op weg naar de pup.(inmiddels 11 weken oud)

Bij Jurek aangekomen liep de pup op het balkon 3 hoog op een flat zijn behoefte te doen,met als verzorgster oma van 82 jaar.

Na een avond van vele verhalen gingen we om 10,30 uur naar bed,want we moesten de volgende morgen om 7,00 uur bij de dierenarts zijn voor de benodigde inentingen en stempels.

Bij de dierenarts ging het bijzonder snel,6 stempels en een mededeling dat hij wel gestempeld had voor de inenting,maar dat hij geen vaccin voorhanden had,en dat we maar in Holland bij de dierenarts maar de entingen moesten doen.

Oke alle papieren waren in orde en wij opweg naar Holland, bij de grenzen weer het zelfde probleem als de heen reis,wachten,en nog eens wachten.Eindelijk na 18 uur warenwe weer thuis met de pup.

Thuis werden we door de kinderen opgewacht en lieten we onze eerste Pon bewonderen,een reu die de naam Gizmo met de kennelnaam Pekma had gekregen. (geboren 28-01-1988)

Toen Gizmo 2 jaar was gingen we met een groep nederlanders naar een tentoonstelling in Bydgosczc in Polen,daar stonden ze met nesten jonge puppy's.Na veel overleg besloten we er een te kopen.

Onze tweede Nizinny was een teef (Babie Lato Kamal)is geboren op 28-04-1990. Deze twee zijn de stamouders van onze kennel.

Hier uit hebben we aangehouden Hayka,uit Hayka is Minka gekomen,en uit Minka is Patrouschka  ,die is 15 jaar  geworden ,en de oudste van het viertal is nu   Zosja en daar uit kwam Lato en uit Zosja is Buska geboren. En uit Buska is Amy geboren, de jongste van het viertal.

 

Zo zijn wij aan de Nizinny's gekomen.

 

Alle drie oudere  honden zijn Jeugd en/of Nederlands Kampioen en wat nog belangrijker voor ons is ,ze zijn gezond en vriendelijk. En voor de leeftijden 11-8 en 6 jaar , zien ze er prima uit. Amy is momenteel 7 maanden en gaat binnenkort naar de eerste show.

 

 

bottom of page